Meramatec Oy

Linjoistaan tunnettu

Meramatec Oy

MeramaTec Oy on erikoistunut materiaalin-, ja rullankäsittelylaitteiden, nostoapuvälineiden, hylkyrullaleikkureiden sekä kuljettimien valmistamiseen.

MeramaTec Oy on vuonna 1982 perustettu konepaja, joka on pitkän historiansa aikana toiminut aina Ikaalisissa, Pirkanmaalla vaalien Suomalaista työtä ja osaamista. Pitkän ja vaiherikkaan historiansa aikana yritys on toiminut monessa eri tehtävässä – kuitenkin pääosin teollisuuden parissa. Yritystoiminta alkoi maatalouskoneiden korjaamisesta, mutta vuosien mittaan toiminta kehittyi vaativampiin materiaalinkäsittelylaitteisiin, sekä lopulta omien innovatiivisten laitteiden kehittämiseen ja valmistukseen.

Teollisuuden investointien hiipuessa 2000-luvun loppupuolella yritys joutui tarkastelemaan vahvuuksiaan, jolloin huomattiin, että erityisosaamiseksi oli muodostunut nostotyöt ja työturvallisuus. Näiden osa-alueiden markkinoilta löydettiin selkeitä puutteita, joita lähdettiin täydentämään määrätietoisella kehitystyöllä. Erityisesti teollisuuden kunnossapidon, nostoturvallisuuden ja laajemmin työturvallisuuden osalta työskentelytavoissa on valtavasti kehitettävää.

Viisi tuotelinjaa

Kehitystyö on ollut tuottoisaa ja nyt on tullut aika uudistaa myös yritysimago vastaamaan laajaa palvelutarjoantaamme. Olemme brändänneet viisi tuotelinjaa markkinointiviestinnän selkeyttämiseksi, helpottamaan asiakkaitamme löytämään juuri heidän tarpeitaan vastaavat tuotteet. Viisi tuotelinjaa ovat: X Country erikoisnosturit, X Trailer nosturiperävaunut, X Lift nostoapuvälineet, X Safety työturvallisuus konsultointipalvelut sekä X Move materiaalinkäsittelylaitteet. Kaikissa tuotelinjojen logoissa on yrityksen yksi tärkeimmistä arvoista Solutions for safety ”ratkaisuja turvallisuuteen”

Tuotteet asiakkaiden tarpeisiin

meramatec-x-move

X Move on tuotelinja jonka tuotteet on liikuttanut yli 35 vuotta maailmaa maalla merellä sekä ilmassa.

Laatu – Luotettavuus – Tuottavuus  – Turvallisuus ovat olleet takeena, että teollisuus, energiayhtiöt sekä satamat kotimaassa sekä kansainvälisesti ovat luottaneet MeramaTec:n  materiaalinkäsittelylaitteisiin.
Kuljettimet sekä rullankäsittelylaitteet ovat olleet ja ovat edelleen yrityksen vahva osaamisalue, jossa on useita innovatiivisia ratkaisuja sekä patentteja. Solutions for safety on ollut tuotekehityksen ydin jo 35 vuotta, vaikka se vasta uudessa brändäyksessä esiintyykin.

meramatec-x-lift

X Lift nostoapuvälineet on tuotevalikoimaltaan laajin tuotelinja. Tuotelinjan tuotteet ovat: X Lift monitoiminostopalkki, X Lift kaapelikelan aukirullain, X Lift leveän liinan nostokorvat, X Lift kattotuolin nostin, X Lift matalantilan nostopalkki. Näiden lisäksi valmistamme myös nosturin mittojen mukaan NostoÄssä ässäkoukut ja putkiasennukset mullistavan Putki Ässä asennustelineen. Valmistamme myös erikoistarpeisiin alipainetarttujia ja erikoisnostopalkkeja. Kaikki nostoapuvälineemme ovat muista markkinoilla tarjolla olevista tuotteista poiketen, varmasti lainmukaisia.

meramatec-x-country

X Country tuotelinjan kärkituote on tela-alustaiset nosturit asiakkaan tarpeita vastaavassa kokoluokassa. X Country erikoisnosturit ovat nostotyöt mullistava keksintö. Tuotteidemme avulla nostotyöt on mahdollista suorittaa jatkossa joka paikassa: niin maastossa, kuin teollisuuden ahtaissa olosuhteissa. X Country nostureilla on mahdollista suorittaa sekä henkilö-, että kappaletavaranostot yhdellä laitteella, helposti, nopeasti ja ennen kaikkea turvallisesti. Erikoisnosturit ovat täysin omaa suunnittelutyötämme. Oma suunnittelumme mahdollistaa tarvittaessa myös asiakkaan spesifeihin tarpeisiin räätälöityjen nosturiratkaisujen valmistamisen.  

meramatec-x-safety

X Safety työturvallisuuskonsultaatiopalvelun avulla autamme asiakkaitamme löytämään lainmukaiset, kustannustehokkaat ja työturvalliset työskentelytavat. 35 vuoden kokemuksemme on tae siitä, että avullamme saavutat työturvallisuuden kustannustehokkuutta menettämättä. Turvallisuuden koulutukset ovat yksi tuotteistamme, jotka ovat kehitetty kokemuksen pohjalta jossa todellisuus ”järjenkäyttö” ovat etusijalla eikä teoria.

Osoituksena tietämyksestämme MeramaTec Oy kutsuttiin ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä luennoimaan työturvallisuudesta Dubliniin Irlantiin vuoden 2013 EU: n työturvallisuus ja työterveyskonferenssiin, jonka järjestää vuosittain EU komission puheenjohtajamaa.

meramatec-x-trailer

X Trailer tuotelinja mahdollistaa nostot, kuljetukset ja henkilönostot yhdellä välineellä, helposti ja nopeasti, perinteistä henkilönostinta huomattavasti laajemmilla liikeradoilla. X Trailer nosturiperävaunut ovat kompakteja tehopaketteja, joiden avulla voit kuljettaa työmaalla tarvittavat raaka-aineet paikalle ja suorittaa sekä henkilö, että kappaletavaranostot yhdellä laitteella. X Trailer nosturiperävaunun kuljettamiseen tarvitset vain BE kortin.

Toimintaperiaatteet ja arvot

MeramaTec Oy:n arvot laatu, luotettavuus, tuottavuus ja turvallisuus ovat ohjanneet vuosien mittaista kehitystyötä. Arvoista erityisasemaan ovat nousseet kustannustehokkuus ja työturvallisuus. Yli kolmenkymmenenviiden vuoden teollisuustyöskentelyn aikana yritykseen on muodostunut runsaasti henkistä pääomaa teollisuustyön haasteista, ja tämä tieto on jalostettu tuotteiksi, jotka vastaavat useisiin haasteisiin niin kunnossapidon, kuin nostoturvallisuuden ja työturvallisuuden osalta.

Laatu
Luotettavuus
Tuottavuus
Turvallisuus

Ajantasainen lainsäädäntö yhdellä sivulla

MeramaTec:n esimerkillisestä yhteiskuntavastuusta kertoo yrityksen kotisivuilla oleva lakiosio. Kaikki oleellinen ajantasainen lainsäädäntö on kerätty yhdelle sivulle! Sivustoa ylläpidetään ainoana yksityisenä yrityksenä maailmassa.

Tällä sivustolla on tarkoituksena kannustaa ja auttaa yrityksiä sekä yrittäjiä löytämään helposti työturvalliset toimintatavat työhön, sekä laitteita koskevat ajantasaiset viranomaismääräykset sekä niiden linkit.

Oletko vakuuttunut?

Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Solutions for safety